Binnen kijken bij De Meergronden

​Op dinsdag 30 oktober 2018 staan de deuren van De Meergronden open. Op deze avond kunt u kennis maken met de school. Via voorlichtingsrondes geven wij informatie over De Meergronden. U krijgt een kijkje in onze lessen, ons tweetalig onderwijs en alle maatschappelijke, internationale, gezonde en sportieve activiteiten die onderdeel uitmaken van het onderwijs op De Meergronden. Tegelijkertijd met de voorlichtingen, volgen de leerlingen in spé proeflesjes in diverse vakken. Om zo te ervaren hoe het is om les te krijgen op een school als De Meergronden.

  • de deuren gaan open om 16:00 uur en sluiten om 21:00 uur
  • voorlichtingsrondes: 16:30- 17:30- 18:30- 19:30 uur

Op zaterdag 26 januari 2019 is er open huis van 10:00 tot 14:30 uur voor ouders en leerlingen van de basisscholen en belangstellenden die meer willen weten over de overstap naar de middelbare school. 

Er zijn voorlichtingsrondes om 10:15, 11:15, 12:15 en 13:15 uur.

In de vaklokalen en de open ruimtes geven docenten en leerlingen een beeld van hun vak. Onze leerlingen werken aan opdrachten, geven demonstraties en er is lesmateriaal te zien.

De ouders volgen een voorlichting en tegelijkertijd krijgen de kinderen in een ander lokaal proeflesjes. Daar ervaren ze zelf hoe het onderwijs op De Meergronden is. Na afloop treffen ouders en kinderen elkaar weer in de aula.

Daarnaast zijn er rondleidingen door de school voor ouders en hun kinderen, verzorgd door de stewards van onze school.

De vwo+ presentatie maakt deel uit van de havo/vwo voorlichting. Er is volop mogelijkheid om met de vwo+ docenten van gedachten te wisselen in een apart lokaal.

De Meergronden biedt exclusief in Almere, op mavo, havo en vwo+ tweetalig onderwijs (TTO) aan.  Afhankelijk van het niveau wordt 40% tot 50% van de lessen in het Engels aangeboden. Naast het 'gewone' diploma, kan een internationaal erkend eindcertificaat voor Engels (IB, Cambridge, Anglia) worden behaald en voor vwo+ een extra Cambridge certificaat van het vak Global Perspectives.

Natuurlijk biedt de school ook ‘gewoon’ Nederlandstalig onderwijs aan. Tweetalig onderwijs is een keus.

Wij bereiden onze leerlingen voor op hun wereldtoekomst. Daarom hebben wij in ons onderwijs veel aandacht voor internationale, culturele en economische kennis en vaardigheden.

Kom kijken en besluit zelf of De Meergronden een goede keus is voor jouw toekomst! 

Nieuwsgierig naar onze school? In ons Meergronden Magazine kun je alvast meer over onze school lezen.