Op De Meergronden hoef je je nooit te vervelen

Op school wil je natuurlijk niet alleen met je hoofd bezig zijn. Wat is er leuker dan samen sporten, muziek maken, toneelspelen of activiteiten organiseren? 

Chillen op het schoolplein

De Meergronden heeft een bijzonder schoolplein. Het is een "Gezond" schoolplein met een sportzone en een chillzone. Stel je voor: in de pauze lekker chillen op het grasveld, kletsen op de trappen van de wadi (waterbak) of juist een balletje trappen? Elke middagpauze organiseren we sportactiviteiten zoals tafeltennis, basketbal, voetbal of nog onbekende sporten.  
Ook zijn er moestuinen, een atletiekbaan en een buitenlokaal.

 

Op de planken of achter de schermen

Sta je graag op het podium of voel je je meer thuis achter de knoppen van licht en geluid? Het kan allemaal op het Freakenfestival of Just Art. En echte toneelfreaks doen natuurlijk mee aan de jaarlijkse Toneelproductie. Dat is een groot toneelstuk dat met begeleiding van een professionele regisseur door leerlingen wordt uitgevoerd. 
 

Schoolfeesten

Twee keer per jaar organiseert de leerlingenraad een spetterend schoolfeest. Het Kerstgala voor de bovenbouw en het Valentijnsfeest voor de onderbouw. Je ziet op zo'n avond je vrienden en vriendinnen opeens op hun allermooist.

 

Hulp bij huiswerk

Zeker in de eerste klas vinden leerlingen het moeilijk om thuis zelfstandig en geconcentreerd huiswerk te maken. Op onze school kan je na schooltijd op een gezellige plek in alle rust en met begeleiding huiswerk (leren) maken. Je bent welkom in het Studiecentrum, dat elke dag tot 18 uur is geopend. Je kan kiezen voor intensieve begeleiding in een klein groepje of voor een wat grotere huiswerkklas. Vanzelfsprekend mag je in het Studiecentrum ook zelfstandig aan het werk gaan. 

We want MORE!

Er zijn nog veel meer leuke dingen te doen dan dat we hier kunnen noemen. Dat wordt allemaal georganiseerd door MORE@mg. Kijk maar eens op hun website www.meergronden-more.nl, dan zie je bijvoorbeeld Spaanse les, popkoor, rugby, drummen op vaten, hiphop, bandcoaching. Elke periode is er een nieuw aanbod.